Απάντηση στην «Νέα Αντίληψη» του Γιώργου Μαρινάκη

Όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωση του ονόματος του συνδυασμού μας, οι ημέρες του Δεκαπενταύγουστου είναι ημέρες ιερές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουν και αναπάντητες οι σφοδρές και αναληθείς κατηγορίες της Νέας Αντίληψης:

  1. Ως προς την υποτιθέμενη «αχαριστία» απέναντι στα μέλη της «Νέας Αντίληψης» και προσωπικά στον Δήμαρχο Ρεθύμνης, η επικεφαλής του συνδυασμού κα Ειρήνη Κουτσαλεδάκη είναι ίσως η μοναδική υποψήφια στο Δήμο διαχρονικά που, στο πλαίσιο του απολογισμού της για το έργο του Λιμενικού Ταμείου, ευχαρίστησε δημόσια τόσο το Δήμαρχο όσο και τα στελέχη που συμπορεύτηκαν από κοινού. Όμως τα άλυτα προβλήματα χρόνων ,η απλή διαχείριση καταστάσεων καθημερινότητας, η απουσία προσανατολισμού στρατηγικού σχεδιασμού  εξέλιξης οδήγησαν στην αναγκαιότητα αλλαγής, .Γεγονός που αναδεικνύεται και από το ότι μαζί με την κα Κουτσαλεδάκη προχωρήσαμε  σε ένα νέο συνδυασμό μετά την απόφαση του κ. Μαρινάκη να μην είναι ξανά υποψήφιος. Το ότι εκείνος αποφάσισε να αναθεωρήσει αφορά τον ίδιο αλλά πιστεύουμε ότι σε οραματικό επίπεδο δεν έχει να προσφέρει τίποτα καινούργιο στο Ρέθυμνο   και στους πολίτες του.
  2. Ως προς τις γυναίκες της Νέας Αντίληψης, ακριβώς επειδή ο τόπος μας είναι μικρός, είναι δεδομένος ο σεβασμός μας σε κάθε υποψηφιότητα. Και επειδή έγινε αναφορά σε ξεπερασμένα κλισέ άλλων δεκαετιών, δεν είναι μυστικό ότι κάποια από τα στελέχη της Νέας Αντίληψης, μετά την πολυετή απραξία τους, γυρνάνε στους οικισμούς με πρακτικές που ανήκουν στο χθες για να περισώσουν την εκλογή τους, ενθυμούμενοι τις ανάγκες του Δήμου μας  μόνο τους τελευταίους μήνες λόγω εκλογών . Ακριβώς επειδή αυτό είναι ξεπερασμένη και αντιαναπτυξιακή τακτική, το να μας κατηγορεί η Νέα Αντίληψη για έλλειψη οράματος είναι τουλάχιστον προκλητικό. Όραμα για την πόλη δεν υπάρχει πουθενά και οι οικισμοί έχουν αφεθεί εντελώς.
  3. Ως προς το περιστατικό με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, να είναι σίγουροι ότι, παράλληλα με τον προγραμματικό διάλογο για κάθε πτυχή του δημοτικού έργου, θα κατακρίνουμε και θα δημοσιεύουμε κάθε προσπάθεια  εγκλωβισμού και χειραγώγησης στελεχών και φίλων του συνδυασμού μας . Είμαστε στη διάθεσή του, όπως και στη διάθεση του κάθε ενδιαφερομένου, ακόμα και της Δικαιοσύνης, για τα πραγματικά περιστατικά του συμβάντος.
  4. Ο συνδυασμός «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ» αντικατοπτρίζει μια πραγματικά νέα φιλοσοφία ως προς τον τρόπο διαχείρισης της επόμενης μέρας για το Δήμο μας. Ακριβώς για αυτό η Νέα Αντίληψη έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια σπίλωσης και εγκλωβισμού των συμπολιτών που από την πρώτη στιγμή στήριξαν αυτή τη νέα προσπάθεια. Συνεχίζουμε με σεβασμό έχοντας στο μυαλό μας τη ρήση του Ελευθερίου Βενιζέλου θέτοντας «όλο το πυρ που έχουμε μέσα μας, κάθε ψυχική και σωματική δύναμη», για να αλλάξουμε το Ρέθυμνο. Όλοι μαζί, δυνατά για την αλλαγή.