Όνομα και λογότυπο του συνδυασμού

Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες

        Όπως σας είχαμε υποσχεθεί κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μας πριν από μερικές εβδομάδες είμαστε εδώ σήμερα πριν τις 15 Αυγούστου 2023 για να κάνουμε μια ουσιαστική αρχή παρουσιάζοντας σας το όνομα του συνδυασμού μας καθώς και το λογότυπο μας.  Το όνομα λοιπόν του συνδυασμού μας είναι …

«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ».   

      Δεν έχει πολιτική χροιά αν και,  αν αναλυθεί είναι έντονα πολιτικό. Αντικατοπτρίζει την νέα φιλοσοφία και την προσπάθεια να αναδείξουμε τον τρόπο διαχείρισης της επόμενης μέρας για το Δήμο μας. Δίνει το στίγμα του ότι κανείς πλέον δεν περισσεύει στο Δήμο αυτό και φωτογραφίζει άμεσα τη νέα έννοια του «εμείς μαζί» παροτρύνοντας .  Η προσπάθεια… που στηρίζει την  αλλαγή.  Με αυτή τη ονομασία θέλουμε να πορευτούμε ενωμένοι  για το κοινό καλό. Μαζί ενεργοί για την αλλαγή νοοτροπίας μακριά από εκείνη των 16 χρόνων παραμονής στην εξουσία. Αλλά με διάθεση κριτικής και συμμετοχής στα κοινά. Με διάθεση επίλυσης  χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο και σχεδιασμό ανάπτυξης και εξέλιξης του.

        Αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου μας, στη σύνδεση και σύνθεση Δημοτικών  Ενοτήτων  με την πόλη, με επίκεντρο τον πολίτη της . Αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης του με ίσα δικαιώματα,   ισονομία χωρίς διακρίσεις,  με φωνή και άποψη στις αποφάσεις και τα κοινά. Στόχος  η ποιοτική ανάπτυξη του τόπου μας με έργα και υποδομές  στη σύγχρονη  πραγματικότητα των ευρωπαϊκών απαιτήσεων για εξέλιξη,  ζώντας την κλιματική αλλαγή και το ενεργειακό κόστος.  Αλλαγή σκέψης στην  ιεράρχηση   αναγκών  των ανθρώπων της με έργα που προωθούν την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής των , τους ίδιους και τα παιδιά τους.

      Για το λογότυπο επιλέξαμε τη δυναμική του τριγώνου σαν βασικό στοιχειό του οπου πατεί γερά στη βάση και στέκεται ανοίγοντας προοπτικές.  Συμβολίζονται σε αυτό  οι επιμέρους δημοτικές  ενότητες και η  πόλη,  απεικονίζοντας  τοπωνύμια αυτών , σχεδιασμένα στο χέρι να συνυπάρχουν  μέσα στις πλευρές του.   Κοιτάζουμε το Ρέθυμνο και τους ανθρώπους του μέσα από το φίλτρο της ιστορικότητας του  στο χρόνο και τον τόπο θέτοντας  πλαίσιο κανόνων στη λειτουργία της ζωής του. Με σαφή όρια και σχεδιασμό ανά ενότητα και όλοι ΜΑΖΙ πορευόμαστε.

         Αυτό το Ρέθυμνο αγαπάμε.

        Αυτό το Ρέθυμνο πάμε να αλλάξουμε.  

       Αυτό το Ρέθυμνο που ενώ έχει στρατηγική θέση στο νησί …συνθλίβεται χρόνια.

        ΜΑΖΙ το μπορούμε.