Μελισσινός Παύλος


Έχω γεννηθεί στην Νίκαια Αττικής το 1974. Η καταγωγή μου είναι από τα Χανιά και στο Ρέθυμνο ήρθαμε οικογενειακώς το 1985, καθώς η μητέρα μου κατάγεται από την Πηγή Ρεθύμνου, μέρος το οποίο κατοικούμε από τότε . Το 1997 παντρεύτηκα και με την σύζηγό μου Θεανώ έχουμε αποκτήσει 2 παιδιά .

Έχω εργαστεί ως διπλωματούχος μηχανοδηγός – χειριστής και επαγγελματίας οδηγός, για 15 έτη σε τεχνική εταιρεία στο Ρέθυμνο.

 Έπειτα υπήρξα υπάλληλος σε βιοτεχνία προϊόντων ζύμης για 9 έτη από τα οποία τα τελευταία 5 χρόνια ήμουν υπεύθυνος καταστήματος και πωλήσεων στο νομό Ρεθύμνου.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε το 1998, στον πολιτιστικό σύλλογο Πηγής – Αγ. Δημητρίου, στον οποίο υπήρξα ταμίας , αντιπρόεδρος και υπεύθυνος τμήματος νεολαίας για πάνω από 10 χρόνια. Το 2004 ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον αυτισμό και να συμμετέχω σε εκπαιδεύσεις . Η ανάγκη για οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων ατόμων με αναπηρία , με ώθησε να ψάχνω ανθρώπους , γονείς και κηδεμόνες οι οποίοι αντιμετώπιζαν δυσκολίες. Αποτέλεσμα ήταν το 2007 και με την βοήθεια άλλων πολιτών του Ρεθύμνου, να  ιδρύσουμε τον σύλλογο γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου. Από τότε έχω συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων, εκπαιδεύσεων και πιστοποιήσεων. Διετέλεσα πρόεδρος του συλλόγου από την ίδρυσή του έως το 2016 , αντιπρόεδρος έως το 2019 και τα τελευταία 3 χρόνια  είμαι διευθυντής του φορέα. Επίσης η ανάγκη για συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία, η ένταξή τους ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας αλλά και η εργασιακή τους απασχόληση , μας ώθησε  το 2020 στην ίδρυση της Κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης «ΚΥΨΕΛΗ» , της οποίας είμαι πρόεδρος έως και σήμερα.

 Η ανάγκη μου για συνεχή επιμόρφωση , κατάρτιση αλλά κυρίως η αγάπη μου να συνεχίσω να ασχολούμαι με τα άτομα με αναπηρία και να προσφέρω ολιστικά και ουσιαστικά, με ώθησε στο να εκπαιδευτώ και να  ολοκληρώσω με επιτυχία πέρυσι την εκπαίδευση και πιστοποίηση ως Κοινωνικός φροντιστής. Τέλος αυτή την περίοδο είμαι στο 2ο έτος φοίτησης σε Ι.ΙΕΚ ως Βοηθός Φυσικοθεραπείας.