Συναντήσεις σε Α΄βάθμια ΚΑΠΗ Σαρακίνα

✅️Ο Συνδυασμός “Μαζί για την Αλλαγή” πραγματοποίησε την 14η Σεπτεμβρίου , σειρά συναντήσεων με Οργανισμούς και πολίτες.

📍Πρώτη στάση , αποτέλεσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα σχολεία τόσο στο κομμάτι του εξοπλισμού και της στελέχωσης όσο και στην ανάγκη για ένα ολιστικό σχέδιο γύρω από την σχολική στέγη στο Ρέθυμνο.

Στην συνέχεια, έγινε ειδική αναφορά στις δυνατότητες και τις προοπτικές εξέλιξης,στήριξης που χρειάζεται να συμβούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Ρεθύμνου, με την κ. Κουτσαλεδάκη να τονίζει την ιδιαίτερη σημασία που έχει την σημερινή εποχή η ενίσχυση της εκπαίδευσης σε σχολικές υποδομές και κονδύλια στήριξης .

📍Εν συνεχεία, ακολούθησε μια όμορφη συνάντηση με εργαζόμενους και ωφελούμενους τρίτης ηλικίας στο Κεντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δήμου Ρεθύμνου επί της Μοάτσου .

Με συζήτηση αλλά και ανθρώπινη επαφή η επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ» συνομίλησε, άκουσε και κατανοήσε όλα όσα είχαν οι άνθρωποι του χώρου να τονίσουν.

Γιατί είναι όμορφο να σέβεσαι ,να αγαπάς την πείρα της ζωής μα και να σε

σέβονται, ευχόμενοι όλοι Καλή επιτυχία !

📍Η ημέρα έκλεισε με μια ιδιαίτερα επικοδομητική συνάντηση στη γειτονιά της Σαρακίνας.Εκεί, πραγματοποιήσαμε μια ουσιαστική συζήτηση με τους κατοίκους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά την ανάπλαση μιας ιδιαίτερα αναπτυσσόμενης περιοχής.Με τους κατοίκους να εκφράζουν διαφορετική άποψη για παρεμβάσεις που αφορούν την ιδια την καθημερινότητά τους ,την ασφάλεια.Ένα κτίριο εγκαταλελειμένο που πρεπει πρώτα από ολα να παραχωρηθεί στο Σύλλογο της Σαρακίνας και ολοι μαζι να στηρίξουμε την προσπάθεια να δημιουργηθεί ενας σύγχρονος χωρος προτύπων δράσεων που θα ζωντανέψει τη γειτονιά. Για οσους δεν γνωρίζουν ειναι ένα ανενεργό εργοτάξιο που εγκυμονεί κινδύνους ασφάλειας για τα παιδια της γειτονίας και τπυς διερχόμενους. Η ανάπλαση μιας περιοχης ειναι κατι θετικό ωστόσο ωφειλουμε να εχουμε δικλειδες για να δυσκολέψει λιγότερο τη ζωή των κατοίκων που στη συγκεκριμένη περιπτωση εχουν να αντιμετωπίσουν έλλειψη χώρων στάθμευσης ,πεζοδρόμια που με δύσβατα σημεία για ΑΜΕΑ, μια παιδική χαρά χωρίς παιχνίδια και ενα επικίνδυνο εργοτάξιο αφημένο στην τύχη του.

Η σημερινή εικονα δε μας τιμά και θα την αλλάξουμε.‼️