1Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ – ΡΕΘΥΜΝΟ 3.9.2023

Φίλες και φίλοι.

Αγαπητοί συνυποψήφιοι

Καλώς ορίσατε! Για εμένα δεν ορίσατε μονό στο κοινό μας ταξίδι. Για εμένα με την τιμή που μου κάνατε πλέον είστε οικογένεια και να ξέρετε αυτά δεν είναι κούφια λόγια αλλά κάτι που πιστεύω βαθιά.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αποψινή σας παρουσία.

Η αφορμή είναι να γνωριστούμε και να ξεκινήσουμε με επίσημο τρόπο την αυτοδιοικητική μας σύμπραξή. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι  ο πυρήνας της συμμετοχικής δημοκρατίας μέσα από τον οποίο εκφράζονται οι επιθυμίες, τα όνειρα, τα αιτήματα, τα προβλήματα και οι προσδοκίες της κοινωνίας μας.  

Ζητούμε την ειλικρινή και σταθερή υποστήριξη σας στη νέα αυτή προσπάθεια που κάνει η δημοτική μας ομάδα. Γνωρίζετε όλοι ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Όμως είμαστε μια πραγματικά φρέσκια ομάδα που με αποφασιστικότητα, ορθή σκέψη και εντιμότητα, θα διεκδικήσει μια ακόμη καλύτερη προοπτική για το Ρέθυμνο.

Ξεκινήσαμε, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης. Ξεκινήσαμε προσαρτώντας ένα νέο όραμα για το Ρέθυμνο σε μια προγραμματική συμφωνία που σε λίγες μέρες θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε στους πολίτες.

Δεν διεκδικούμε το αλάθητο η μια επιβεβαίωση μέσα από την εκλογική διαδικασία. Διεκδικούμε μια ευκαιρία να προχωρήσουμε μαζί, δυνατά για να αλλάξουμε το Ρέθυμνο. Μαζί με τους πολίτες όχι για την προεκλογική περίοδο αλλά για όλη μας τη θητεία.

Αυτή είναι η διαφορά μας απέναντι σε μια κουρασμένη και χωρίς όραμα δημοτική αρχή. Η Νέα Αντίληψη ξεκίνησε πριν πολλά χρονιά ακριβώς όπως εμείς. Ο Νίκος ο Δερεδάκης  που είναι σήμερα μαζί μας μπορεί να το επιβεβαιώσει. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα από εκείνη την ομάδα. Πάρα μόνο η γερασμένη φιλοδοξία ενός Δημάρχου που κατέληξε να ηγείται της πολεοδομίας, του Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου δείχνοντας στην πράξη μια τουλάχιστον προσβλητική έλλειψη εμπιστοσύνης τους συνεργάτες του. Η απερχόμενη δημοτική αρχή είχε 19 χρόνια στη διάθεσή της. Αρκετός χρόνος να πράξει όλα όσα ήθελε. Υπήρξαν θετικά, έγιναν όμως λάθη  και αστοχίες. Κυρίως όμως δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ουσιαστικό όραμα για το Ρέθυμνο.

Αυτό είναι το πρώτο που θα αλλάξουμε. Δεν κουβαλάμε στη σκέψη μας το φορτίο της φθοράς. Για αυτό και εγώ είμαι σήμερα εδώ περισσότερο για να ακούσω εσάς.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΜΕΡΟΣ 2Ο

Σας ευχαριστώ για τις τοποθετήσεις σας.

Σήμερα φαίνεται ακόμα πιο  ξεκάθαρα ότι είμαστε μια ομάδα άξιων ανθρώπων που πιστεύουμε στην αλλαγή.

Το κυκλοφοριακό, η ακτοπλοϊκή σύνδεση, η ασφάλεια των πολίτων,  ο σε βάθος εκσυγχρονισμός των υποδομών των οικισμών, η κοινωνική πολιτική, ο πολιτισμός, οι αναπτυξιακές ευκαιρίες του Δήμου για μας αντιμετωπίζονται ως πρόκληση και ως ευκαιρία να αναπτύξουμε το όραμα μας.

Θέλω να σας αναφέρω τρεις άξονες που θεωρώ μας εκφράζουν όλους για την επόμενη μέρα. Στόχος μας είναι:

  • Η συστηματική παρακολούθηση όλων των εξελίξεων:
  • των έργων,
  • της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών
  • της γόνιμής για το Ρέθυμνο συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό
  • Η καθημερινή και ουσιαστική αλληλεπίδραση με τους πολίτες για το αύριο του Ρεθύμνου
  • Η προσήλωσή μας στη διαφάνεια και η επιμονή μας στην λογοδοσία και την τήρηση κάθε θεσμικής, συμμετοχικής διαδικασίας.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Θέλω να κλείσω με μια προσωπική αναφορά: Κατά τη θητεία μου στο Λιμενικό Ταμείο αναπτύχθηκε συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα αυτοδιοίκητων στελεχών από διαφορετικούς Δήμους της Π.Ε Ρεθύμνου, με διαφορετικές πολίτικες αφετηρίες και στοχεύσεις, χωρίς ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα υπήρξαν δύο: Η σταθερή στήριξη μιας προσωπικής αυτοδιοικητικής προσέγγισης που είχε στον πυρήνα της δυνατότητα στήριξης των υπηρεσιακών εισηγήσεων του εμπείρου προσωπικού του ΔΛΤΡ και η ανάπτυξη μιας αξιόπιστης και λειτουργικής συνεργασίας μέσα από το διάλογο. Αυτό πρεσβεύω σταθερά από το 2014 και αυτό θα συνεχίσω να κάνω από όποιο μετερίζι και εάν κληθώ να προσφέρω στα κοινά του τόπου μας. Η αλαζονεία, η έπαρση και  η συγκρουσιακή λογική όπως μέχρι πρόσφατα δεν είχαν θέση στο Λιμενικό ταμείο δεν θα έχουν θέση και στο δημοτικό σύστημα που θα προκύψει μετά την εκλογική διαδικασία του Οκτωβρίου. Είναι συμπεριφορές που πραγματικά έχουν κουράσει τους Ρεθεμνιώτες.

Όπως λέει ο Stephen Robbins, ειδικός στην οργανωτική συμπεριφορά και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, η σύγκρουση είναι μια διαδικασία που ξεκινά όταν ένα συμβαλλόμενο μέρος αντιλαμβάνεται ότι το άλλο έχει επηρεάσει αρνητικά ή πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά οποιοδήποτε από τα ενδιαφέροντά του. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα συγκρουστούμε όταν πρέπει αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς κοιτάμε μπροστά για το Ρέθυμνο.

Σας ευχαριστώ και πάλι ειλικρινά για την εμπιστοσύνη. Είμαι βέβαιη ότι από την προσεχή εκλογική δοκιμασία  θα βγούμε όλοι ισχυρότεροι και πιο δυνατοί για να εξασφαλίσουμε στο Ρέθυμνο μια ουσιαστική αλλαγή σελίδας.