ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ

Ο Γιάννης Μαρινάτος γεννήθηκε στα Χανιά το 1975. Γιος του δημοκράτη αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού Γιάννη Μαρινάτου (ο οποίος για την αντιδικτατορική του δράση φυλακίστηκε και βασανίστηκε στη φρεγάτα Έλλη) και της Διαμάντας Κουρομιχελάκη.
Σπούδασε Παιδαγωγικά στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης και αποφοίτησε με βαθμό “Άριστα” . Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση ενηλίκων και σπουδές στη φιλοσοφία, στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρητης. Είναι διπλωματούχος ξεναγός. Συμμετείχε ως εισηγητής και μέλος οργανωτικής επιτροπής σε πλήθος επιστημονικών ημερίδων και συνεδρίων.
Ζει μόνιμα στο Ρέθυμνο από τον 2000. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μαρία Ψαρρού και εργάζεται ως δάσκαλος έχοντας υπηρετήσει σε σχολικές μονάδες και σε διάφορους τύπους σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο Γιάννης Μαρινάτος ανέπτυξε από πολύ μικρή ηλικία έντονη πολιτική , συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Συμμετείχε με συνέπεια σε αγώνες μαζικούς και κινηματικους με στόχο μια κοινωνία δικαιότερη.
Έχει διατελέσει ανάμεσα σε άλλα Πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών του παιδαγωγικού τμήματος, πρόεδρος του συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, εκλεγμένος αντιπρόσωπος στις Γενικές Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μέλος της Ε.Γ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών. Είναι επίσημος διαιτητής Πετοσφαίρισης ( Β’ ΟΔΒΕ) και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Κρήτης.
Διαθέτει σημαντικη εμπειρία συμμετοχής σε όργανα διοίκησης και συνδιοίκησης. Έχει διατελέσει: μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης, μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης, αντιπρόεδρος της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων.
Από το 2022 είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και Αιρετός Εκπρόσωπος των συναδέλφων του στο υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ).